Achielle

Made in Belgium

Achielle, al jaren een vertrouwde partner in de fietsindustrie

Of het nu gaat om een "analoge" klassieker, of een e-bike met dezelfde traditionele productiemethoden, maar uitgerust met moderne technologie, alsook knappe bakfietsen en handige longtails.

Achielle heeft zelfs een Urban lijn, met de perfecte combinatie van de classic looks en soepele riemaandrijving...

Productie

Alle modellen worden volledig door Achielle in Pittem geproduceerd, dit startend van buis tot volledig gelakte en gemonteerde fiets.

Ruime keuze

Aan modellen, opties en kleuren geen gebrek.

Stel je eigen Achielle volledig naar wens samen en kom thuis met de fiets die echt bij jou past.

Technologie

Steeds wordt er gekozen voor kwalitatief hoogstaande uitrusting, zo worden de e-bikes uitgerust met de Shimano Steps middenmotor met de interne DI2 naafversnelling.

Ook kan je steeds kiezen voor soepele en onderhoudsarme riemaandrijving.

E-bike

Kleur, motor, batterij, riem- of kettingaandrijving,...

Kom jouw voorkeur bespreken en stel je Achielle E-bike volledig naar wens samen. 

Na het doorsturen van jouw order staat jouw Achielle meestal nog binnen de maand en volledig zoals jij hem wil klaar voor afhaling.

Classic

De Classic lijn: van de klassieke racestijl, zo "naakt" mogelijk, tot de volledig uitgeruste stadsfiets.

Stel uw klassieker samen bij ons en fiets volledig in stijl...

Urban

Combineer de achielle looks met Gates Carbon riemaandrijving, hydraulische schijfremmen en naafdynamo en ga op in de urban drivestyle van deze knappe lijn.

Over Achielle

Al van bij de start in 1946 maakt Achiel veel van zijn fietsen zelf, ook de frames maakt hij volledig zelf. Hij blijkt hier goed in te zijn en als hij ook voor collega fietsenmakers frames begint te maken besluit hij zijn fietswinkel te sluiten. In 1963 richt hij de firma Dija op, een firma gespecialiseerd in de bouw van fietsframes. Later komt zijn zoon Jan hem helpen. In 1976 verhuizen ze naar de huidige locatie in Pittem (Egem). Daar wordt in 1986 ook de lakkerij Oostcolor gestart. Deze twee firma's worden later één firma, Dija­-Oostcolor. Door de steeds zwaarder wordende concurrentie op het vlak van frameproductie wordt in 2007 van koers veranderd. In plaats van frames te bouwen voor andere merken beslissen we een eigen merk te starten: dus niet enkel meer frames bouwen maar deze ook assembleren tot volledige fietsen. Als eerbetoon aan ons grootvader worden deze Achielle gedoopt.

klik hier voor meer info over Achielle zelf