Achielle

Made in Belgium

Achielle, al jaren een vertrouwde partner in de fietsindustrie

Of het nu gaat om een "analoge" klassieker, of een e-bike met dezelfde traditionele productiemethoden, maar uitgerust met moderne technologie, alsook knappe bakfietsen en handige longtails.

Achielle heeft zelfs een Urban lijn, met de perfecte combinatie van de classic looks en soepele riemaandrijving...

Productie

Alle modellen worden volledig door Achielle in Pittem geproduceerd, dit startend van buis tot volledig gelakte en gemonteerde fiets.

Ruime keuze

Aan modellen, opties en kleuren geen gebrek.

Stel je eigen Achielle volledig naar wens samen en kom thuis met de fiets die echt bij jou past.

Technologie

Steeds wordt er gekozen voor kwalitatief hoogstaande uitrusting, zo worden de e-bikes uitgerust met de Shimano Steps middenmotor met de interne DI2 naafversnelling.

Ook kan je steeds kiezen voor soepele en onderhoudsarme riemaandrijving.

E-bike

Op stock hebben we een Odette aan 4636€ en een Jean aan 5151€, beiden volledig naar onze smaak en full option uitgerust.

Kleur, motor, batterij, riem- of kettingaandrijving,...

Kom jouw voorkeur bespreken en stel je Achielle E-bike volledig naar wens samen. 

Na het doorsturen van jouw order staat jouw Achielle meestal nog binnen de maand en volledig zoals jij hem wil klaar voor afhaling.

Een Achielle kopen doe je na het overlopen van alle opties en mogelijkheden op maat, een Achielle e-bike start vanaf 2900€, wil je de sterkste motor en ga je voor full option uitrusting, zit je bij de meeste modellen nog onder de 4500€, wat zeer competitieve prijzen zijn voor de kwalliteit en degelijkheid van het puur Belgische Achielle.

Classic

Op voorraad hebben we de Achielle Omer, clean uitgerust als een vintage pathracer.

Prijs Achielle Omer : 1126€

De Classic lijn: van de klassieke racestijl, zo "naakt" mogelijk, tot de volledig uitgeruste stadsfiets.

Stel uw klassieker samen bij ons en fiets volledig in stijl...

Een Classic Achielle kopen kan al vanaf 800€.

Urban

Deze Achielle Oscar drop handlebar staat bij Barn Rods, uitgerust als Urban racer, uitgerust met de nieuwste snufjes uit de fietswereld.

Prijs : 2020€

Oscar 2.020€
Oscar 2.020€

Combineer de achielle looks met Gates Carbon riemaandrijving, hydraulische schijfremmen en naafdynamo en ga op in de urban drivestyle van deze knappe lijn.

Een Urban Achielle koop je reeds vanaf 1600€, ga je voor een full option koop je je Urban bike voor minder dan 2200€.

Over Achielle

Al van bij de start in 1946 maakt Achiel veel van zijn fietsen zelf, ook de frames maakt hij volledig zelf. Hij blijkt hier goed in te zijn en als hij ook voor collega fietsenmakers frames begint te maken besluit hij zijn fietswinkel te sluiten. In 1963 richt hij de firma Dija op, een firma gespecialiseerd in de bouw van fietsframes. Later komt zijn zoon Jan hem helpen. In 1976 verhuizen ze naar de huidige locatie in Pittem (Egem). Daar wordt in 1986 ook de lakkerij Oostcolor gestart. Deze twee firma's worden later één firma, Dija­-Oostcolor. Door de steeds zwaarder wordende concurrentie op het vlak van frameproductie wordt in 2007 van koers veranderd. In plaats van frames te bouwen voor andere merken beslissen we een eigen merk te starten: dus niet enkel meer frames bouwen maar deze ook assembleren tot volledige fietsen. Als eerbetoon aan ons grootvader worden deze Achielle gedoopt.

klik hier voor meer info over Achielle zelf